Strony

29 mar 2011

Pałeczki z kurczaka w panierce


Pałeczki z kurczaka w
pysznej
chrupiącej panierce.
Nawet mojemu 
niejadkowi bardzo smakowały:)

Składniki na 6-8 sztuk:
 6-8 pałek z kurczaka

Składniki na marynatę:
1/2 szklanki maślanki
2 łyżki musztardy
2 łyżki miodu chili w proszku
(ja dałam mało
ale jak ktoś lubi
na ostro
to
może sobie nie żałować:)

1 łyżeczka soli
pieprz

bułka tarta do panierowania

Pałki umyć, obrać ze skóry.  
W misce wymieszać wszystkie
składniki
marynaty.
Włożyć mięso i dobrze wymieszać.
Odstawić w chłodne miejsce na kilka
godzin (im dużej tym lepiej:)

Następnie pałeczki obtoczyć dokładnie w bułce tartej.
Położyć na wyłożonej
papierem do
pieczenia blaszce.

Każdy kawałek polać oliwą.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 45 minut.
W czasie pieczenia kilka
razy odwrócić.
Można też usmażyć na patelni.

1 komentarz: