Strony

14 lis 2011

Surówka z kiszonej kapusty



Taką surówkę pamiętam jeszcze z dzieciństwa.
Najbardziej pasuje do ryby
ale z mięsem też się sprawdzi:))

Składniki:
1/2kg kiszonej kapusty
1 mała cebula lub 1/2 większej
1 spora marchewka
pieprz
1 łyżka cukru
ok. 3 łyżki oliwy

Kapustę opłukać, dobrze odcisnąć
i pokroić na mniejsze kawałki.
Włożyć do salaterki,
dodać startą na grubych oczkach
marchewkę i drobno pokrojoną cebulę.
Doprawić do smaku pieprzem i cukrem.
Polać oliwą i dokładnie wymieszać.

3 komentarze:

  1. Oj smaku mi narobiłaś... chyba kupie dziś rybkę i kapustę właśnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To ulubiona surówka mojej mamuśki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie taka surówka to tylko z rybką:-))

    OdpowiedzUsuń