Taką surówkę pamiętam jeszcze z dzieciństwa.
Najbardziej pasuje do ryby
ale z mięsem też się sprawdzi:))
Składniki:
1/2kg kiszonej kapusty
1 mała cebula lub 1/2 większej
1 spora marchewka
pieprz
1 łyżka cukru
ok. 3 łyżki oliwy
Kapustę opłukać, dobrze odcisnąć
i pokroić na mniejsze kawałki.
Włożyć do salaterki,
dodać startą na grubych oczkach
marchewkę i drobno pokrojoną cebulę.
Doprawić do smaku pieprzem i cukrem.
Polać oliwą i dokładnie wymieszać.
Oj smaku mi narobiłaś... chyba kupie dziś rybkę i kapustę właśnie :)
OdpowiedzUsuńTo ulubiona surówka mojej mamuśki :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie taka surówka to tylko z rybką:-))
OdpowiedzUsuń