Dzisiaj serwujemy sałatkę z
włoskimi pierożkami tortellini.
Bardzo smaczna i kolorowa.
Z przepisu gumci
Składniki:
1 opakowanie tortellini (ja użyłam z ricottą
i szpinakiem ale autorka poleca z szynką:)
2 papryki (najlepiej różne kolory)
20dag szynki
20dag żółtego sera
1 puszka kukurydzy
6 kiszonych ogórków (ja dałam konserwowe)
szczypiorek
sól, pieprz
1 łyżeczka musztardy
3-4 łyżki majonezu
Tortellini ugotować zgodnie z przepisem
podanym na opakowaniu. Ostudzić.
Ser, szynkę, ogórki i paprykę
pokroić w kostkę.
Szczypiorek posiekać.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Składniki wymieszać.
Majonez zmieszać z musztardą.
Dodać do sałatki.
Całość wymieszać i doprawić do smaku.
same te kolory zachęcają do jedzenia a smaki to już zupełna pełnia szczęścia
OdpowiedzUsuńCudna! Pełna smaków i kolorów...i te tortelini! Dla mnie rewelacyjna prpozycja!
OdpowiedzUsuńWitam Ilka, bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia, czym fotografujesz i oświetlasz potrawy, jeśli mogę wiedzieć.
OdpowiedzUsuńDario dokładnie napisałam Ci w mailu:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie ją zrobiłam :) Jest pyszna! :)
OdpowiedzUsuńmoje dzieci bardzo ją lubią
OdpowiedzUsuń