Strony

29 kwi 2012

Bruschetta z pomidorami


Bardzo popularna włoska
przekąska, która doczekała
się wielu wersji.
Ja jednak najbardziej lubię
z pomidorami i bazylią:)

Składniki:
10 kromek bułki
3-4 ząbki czosnku
oliwa
3-4 spore pomidory
świeża bazylia
troszkę suszonego oregano
sól, pieprz

Pomidory pokroić w kostkę.
Dodać do nich bazylię i oregano.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Skropić oliwą i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Każdą kromkę bułki skropić oliwą.
Wstawić do piekarnika i podpiec aż
będzie złota, następnie odwrócić
na drugą stronę i skropić oliwą.
Drugą stronę także piec aż się zezłoci.
Wyjąć i natrzeć czosnkiem.
Na grzankach kłaść pomidory
i tak serwować.

1 komentarz: