Strony

26 kwi 2012

Kotlety drobiowe z oscypkiem


Troszkę inny kotlet bo z oscypkiem.
Bardzo polecam taką odmianę.
Nam bardzo zasmakował:)

Składniki dla 4 osób:
2 piersi z kurczaka (podwójne)
ok. 150g oscypka
2 ząbki czosnku
sól
1 jajko
bułka tarta 

Mięso podzielić na cztery kotlety
i rozbić tłuczkiem.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Zmieszać z solą i posmarować 
mieszaną soli i czosnku mięso.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Nałożyć na środek każdego kotleta 
i zwinąć w rulon.
Spiąć za pomocą wykałaczek.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.

4 komentarze:

  1. Idealne, wyglądają jak "od linijki" i do tego ten oscypek :) Smakuje mi już nawet bez kosztowania :)
    Zapraszam na mini rozdanie na moim facebookowym kanale https://www.facebook.com/photo.php?fbid=316038481798489&set=a.125950384140634.21290.123861534349519&type=1&theater

    OdpowiedzUsuń
  2. Lecę po oscypka:D Jak to smakuje? Podobnie jak oscypki z grilla?

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak oscypek z grilla to może nie ale zapewniam, że jest bardzo smaczny:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo apetyczne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń