Strony

30 kwi 2012

Sałatka warstwowa z rzodkiewką


Dzisiaj taka trochę wiosenna
 sałatka z kilkoma warstwami.
Szczególnie przypadła do gustu
małżonkowi, który skonsumował
ją w większości:))

Składnik:
4 jajka ugotowane na twardo
biała część dużego pora
1/2 średniej kapusty pekińskiej
 15 dag szynki
1/2 dużej papryki czerwonej
4-6 rzodkiewek
4 łyżki majonezu+1 łyżka keczupu
sól, pieprz

Układać warstwami: 

1/2 pokrojonego w talarki pora (można go sparzyć) 
                1/2 startych na tarce jajek (czyli 2 szt.)                                      
1/2 pokrojonej kapusty pekińskiej                             
  1/2 startej rzodkiewki lub pokrojonej w kosteczkę     
1/2 pokrojonej w kostkę papryki                               
1/2 pokrojonej w kostkę szynki                                 
1/2 majonezu zmieszanego z keczupem                    
         
 Każdą warstwę doprawić solą i pieprzem.       
Całą procedurę układania powtórzyć.             
           Wierzch udekorować rzodkiewkami.                         

3 komentarze: