![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7YGYoiHeuPYObhW61agNLxwIP3wlO2aJkPm2BYSGTSTU01j8zeJFtk8kNEuOh8tuE0uYp-VuSzVDISpLoNJcfntChHGaBHMwTfkXENVGSaBq_um6GyE5x-sS7kFJzCo3fDw5LB9UK3FtW/s640/a+cordon+blue.jpg)
Bardzo smaczny kotlet nadziewany szynką i serem.
Taka inna odmiana schabowego:)
Składniki:
4 grube kotlety schabowe
4 plasterki szynki
(jak wielkie to dwa)
4 plasterki sera żółtego sól, pieprz
musztarda
jajko
bułka tarta
Kotlety cienko rozbić. Posypać solą i pieprzem.
Posmarować musztardą.
Na musztardę położyć szynkę
i na szynkę ser żółty. Kotlet złożyć na pół.
Spiąć wykałaczką. Panierować w jajku i bułce.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz