Nazwa ciasteczek wzięła się od dużej zawartości
w nich bakalii. Ale czy są znowu
takie zdrowe? Tego nie wiem.
Wiem natomiast, że są bardzo smaczne:))
w nich bakalii. Ale czy są znowu
takie zdrowe? Tego nie wiem.
Wiem natomiast, że są bardzo smaczne:))
Składniki:
3/4 szklanki miękkiego masła
3 jaja
1 szklanka cukru brązowego
1 1/2 szklanki mąki
1 szklanka płatków owsianych
3/4 szklanki wiórków kokosowych
3/4 szklanki suszonych
fig (pokrojonych)
1/2 szklanki pokrojonych orzechów
1/4 szklanki rodzynek
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
Zmiksować masło z cukrem.
Dodawać po jednym jaju.
Mąkę zmieszać z płatkami, solą i sodą.
Dodać do masy.Na końcu dodać bakalie.
Wykładać po jednej łyżce na blaszkę.
Zachować odstępy. Piec w 180 stopniach ok.10 min.
3/4 szklanki miękkiego masła
3 jaja
1 szklanka cukru brązowego
1 1/2 szklanki mąki
1 szklanka płatków owsianych
3/4 szklanki wiórków kokosowych
3/4 szklanki suszonych
fig (pokrojonych)
1/2 szklanki pokrojonych orzechów
1/4 szklanki rodzynek
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
Zmiksować masło z cukrem.
Dodawać po jednym jaju.
Mąkę zmieszać z płatkami, solą i sodą.
Dodać do masy.Na końcu dodać bakalie.
Wykładać po jednej łyżce na blaszkę.
Zachować odstępy. Piec w 180 stopniach ok.10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz