Lubicie szpinak? Ja nie specjalnie:)
Ale te naleśniki uwielbiam.
Z przepisu Sweetya.
Składniki:
ok.12 sztuk
usmażonych naleśników
(zakładam, że każdy umie je zrobić).
Składnik na
nadzienie:
1 opakowanie mrożonego
szpinaku 450g
3/4 kg sera białego półtłustego
1 cebula 4 ząbki czosnku
oregano, bazylia
sól, pieprz
Najpierw rozmrozić szpinak.
Włożyć na patelnię i odparować
nadmiar wody. Cebulę pokroić w kosteczkę.
Usmażyć na patelni. Dodać szpinak.
Chwilkę razem podsmażyć.
Dodać przeciśnięty przez
praskę czosnek oraz przyprawy.
Na końcu pokruszony ser.
Mieszać wszystko razem aż
ser się lekko rozpuści.
Następnie nadziać naleśniki.
Ale te naleśniki uwielbiam.
Z przepisu Sweetya.
Składniki:
ok.12 sztuk
usmażonych naleśników
(zakładam, że każdy umie je zrobić).
Składnik na
nadzienie:
1 opakowanie mrożonego
szpinaku 450g
3/4 kg sera białego półtłustego
1 cebula 4 ząbki czosnku
oregano, bazylia
sól, pieprz
Najpierw rozmrozić szpinak.
Włożyć na patelnię i odparować
nadmiar wody. Cebulę pokroić w kosteczkę.
Usmażyć na patelni. Dodać szpinak.
Chwilkę razem podsmażyć.
Dodać przeciśnięty przez
praskę czosnek oraz przyprawy.
Na końcu pokruszony ser.
Mieszać wszystko razem aż
ser się lekko rozpuści.
Następnie nadziać naleśniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz