Strony

13 gru 2010

Naleśniki ze szpinakiem


Lubicie szpinak? Ja nie specjalnie:)
Ale te naleśniki uwielbiam.
Z przepisu Sweetya.


Składniki:
ok.12 sztuk
usmażonych
naleśników
(zakładam, że każdy
umie je zrobić).

Składnik na
nadzienie:

1 opakowanie mrożonego
szpinaku
450g
3/4 kg sera białego półtłustego
1 cebula 4 ząbki czosnku
oregano, bazylia
sól, pieprz

Najpierw rozmrozić szpinak.
 
Włożyć na patelnię i odparować
nadmiar wody.
Cebulę pokroić w kosteczkę.
Usmażyć na patelni.  Dodać szpinak.
Chwilkę razem podsmażyć.
Dodać przeciśnięty przez
praskę
czosnek oraz przyprawy.
Na końcu pokruszony ser.
Mieszać wszystko razem aż
ser
się lekko rozpuści.
Następnie nadziać naleśniki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz