Jedne z lepszych muffinek, które piekłam.
A wierzcie mi piekłam ich już całkiem sporo.
Nadają się nawet dla osób (dzieci) na
diecie bez mlecznej.
Składniki na 12 szt:
1 szklanka mąki
1/4-1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
2 jajka lekko ubite
3/4 szklanki startej na tarce marchewki
3/4 szklanki startego na tarce jabłka
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki posiekanych orzechów
1/4 szklanki oleju
Składniki zmieszać ze sobą(łyżką)
w podanej kolejności.
Nakładać do 3/4 wysokości foremki.
Piec w 180 stopniach ok. 20 minut.
A wierzcie mi piekłam ich już całkiem sporo.
Nadają się nawet dla osób (dzieci) na
diecie bez mlecznej.
Składniki na 12 szt:
1 szklanka mąki
1/4-1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
2 jajka lekko ubite
3/4 szklanki startej na tarce marchewki
3/4 szklanki startego na tarce jabłka
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki posiekanych orzechów
1/4 szklanki oleju
Składniki zmieszać ze sobą(łyżką)
w podanej kolejności.
Nakładać do 3/4 wysokości foremki.
Piec w 180 stopniach ok. 20 minut.
Korci mnie, by zrobić te muffiny:) Ale nie wiem, czy moi domownicy będą chcieli je jeść, jeśli im powiem,że tam jest marchewka:) Czy bardzo ją "czuć"?
OdpowiedzUsuńJa nigdy nie mówię, że to marchewkowe i się zajadają. Mówię po fakcie:)) Jak kiedyś zdobyłam się na szczerość to też się wszyscy krzywili:))A marchewki nie czuć.
OdpowiedzUsuńTak też myślałam, aby zrobić je i nie powiedzieć jakie były składniki:) W przyszłym tygodniu na pewno je zrobię:) Jeszcze jedne wypatrzyłam - z owocami, myślę, że również warto ich spróbować:)
OdpowiedzUsuńMuffinki rozeszły się w zaskakującym tempie:) Wszystkim smakowały i faktycznie nikt nie odkrył, że zawierały marchewkę!:)
OdpowiedzUsuń