![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhszz9AtUiajLU9210xQjFaaozrMapRxfP-XqCkJXb9v4iepC381YqNEE0f2jdko41vfqAuO7l2eWL29BIyABVjJZB_xZEVppp5nuPKjFRHV9crJewgsWtF5GD6auKA2El83q3HdObxKW9a/s640/a+kurczak+z+fasolka.jpg)
Kurczak powinien przypaść do gustu osobom, które lubią
nieco ostrzejsze dania.
Składniki:
3-4 udka z kurczaka
1 cebula 2 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka
1 puszka pomidorów (400g)
1 puszka czerwonej fasolki (400g)
pieprz kajeński lub chilli w proszku
Udka (można przeciąć na mniejsze)
posypać przyprawą.
Usmażyć na patelni na złoty kolor.
Zdjąć i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu usmażyć
pokrojoną w plastry cebulę
i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać pomidory i na końcu czerwoną fasolkę.
Całość doprawić do smaku na ostro.
Polać mięso. Przykryć naczynie i piec
ok. 45 minut w 180 stopniach.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjq8tY_lJ5XYT_f1uKo07KjcPnLcO1jbmvxfmPyXHdHobqxWspi5GUATzDauVH0qN92IBa6dEtFEmla_T1qs1VsKvKEUJBqcV9ar0Xl6CWmf1hnlNt2xAN6XYcx6IIBsEAN8lxR4zYPOjc5/s640/a+kurczak+z+fasolka+ca%25C5%2582y.jpg)
W przepisie nie ma cebuli a na zdjęciach jest i nawet by pasowała:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAleż jest w przepisie cebula tylko się czosnek do niej przyczepił:)
Usuń