Kurczak powinien przypaść do gustu osobom, które lubią
nieco ostrzejsze dania.
Składniki:
3-4 udka z kurczaka
1 cebula 2 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka
1 puszka pomidorów (400g)
1 puszka czerwonej fasolki (400g)
pieprz kajeński lub chilli w proszku
Udka (można przeciąć na mniejsze)
posypać przyprawą.
Usmażyć na patelni na złoty kolor.
Zdjąć i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu usmażyć
pokrojoną w plastry cebulę
i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać pomidory i na końcu czerwoną fasolkę.
Całość doprawić do smaku na ostro.
Polać mięso. Przykryć naczynie i piec
ok. 45 minut w 180 stopniach.
W przepisie nie ma cebuli a na zdjęciach jest i nawet by pasowała:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAleż jest w przepisie cebula tylko się czosnek do niej przyczepił:)
Usuń