![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkyem8eDnGKX3cR_vQUbO-ZTUmm2R5dIoHVItOT8m3hyB8tiFeqOOS21JlZ88gFsb-MqFV71-60vII-wdOYzy8Swf95q0n63NlxCGOZWcB-gQhql4goHxj6_sjZLToLWzoRl0axWKCVZaL/s640/a+sur%25C3%25B3wka+chrupi%25C4%2585ca.jpg)
Bardzo szybka i smaczna chrupiąca surówka z
kapusty pekińskiej.
kapusty pekińskiej.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1/2 czerwonej papryki
1 średnia marchewka
1/2 małego selera
2 małe ogórki kiszone
jasna część pora
1 małe jabłko
Składniki
na sos:
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
odrobina cukru
Kapustę pokroić w paski.Pora w półplasterki.
Marchewkę, jabłko i selera zetrzeć
an dużych oczkach tarki.
Ogórki i paprykę pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać.
Zalać sosem, doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz