Strony

4 wrz 2010

Ciastka dyniowe



Dzisiaj typowo jesienne ciasteczka z dynią.
Przepis znalazłam kiedyś na jednym z
zagranicznych blogów. Okazały się strzałem w 10!


Składniki na ok. 25szt:
2,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki miękkiego masła
1,5 szklanki cukru
1 szklanka puree z dyni
1 jajko

W misce połączyć mąkę,
proszek, sodę, cynamon, gałkę i sól.
W drugiej misce utrzeć masło i cukier na masę.
Dodać dynię i jajko. Dokładnie wymieszać.
Na końcu dodać zmieszane suche składniki.
Wymieszać i nakładać po 1 łyżce
na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Zachować odstępy! Piec w 170 stopniach
ok. 15-20 minut.

1 komentarz:

  1. Zapraszam Cię do zabawy w „To lubię”. Szczegóły na moim blogu: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/09/to-lubie.html

    OdpowiedzUsuń