Szybka rolada z ciasta francuskiego,
którą możemy przygotować
zarówno na zwykłą kolację jak
i na spotkanie ze znajomymi.
Składniki:
1 opakowanie ciasta
francuskiego ok. 300g
ok. 500g mięsa pieczonego
z kurczaka (może być też
gotowane)
150g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
100g sera żółtego
sól, pieprz
zioła prowansalskie
1 żółtko
Mięso z kurczaka drobno posiekać.
Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce.Na rozgrzaną patelnię
włożyć pieczarki, cebulę i przeciśnięty przez
praskę czosnek. Gdy się usmaży
dodać mięso. Chwilkę przesmażyć.
Doprawić solą, pieprzem i ziołami.
Ciasto rozmrozić. lekko rozwałkować.
Na środek nałożyć farsz, posypać serem.
Zwinąć w roladę. Posmarować żółtkiem
zmieszanym z łyżeczką mleka lub wody.
Piec w 200 stopniach ok. 30 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz