Strony

20 wrz 2010

Rolada z kurczakiem



Szybka rolada z
ciasta francuskiego,
którą możemy przygotować

zarówno na zwykłą kolację
jak
i na spotkanie ze
znajomymi.

Składniki:
1 opakowanie ciasta
francuskiego ok. 300g
ok. 500g mięsa pieczonego
z kurczaka (może być też
gotowane)
150g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
100g sera żółtego
sól, pieprz
zioła prowansalskie
1 żółtko

Mięso z kurczaka drobno posiekać.
Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce.Na rozgrzaną patelnię
włożyć pieczarki, cebulę i przeciśnięty przez
praskę czosnek. Gdy się usmaży
dodać mięso. Chwilkę przesmażyć.
Doprawić solą, pieprzem i ziołami.
Ciasto rozmrozić. lekko rozwałkować.
Na środek nałożyć farsz, posypać serem.
Zwinąć w roladę. Posmarować żółtkiem
zmieszanym z łyżeczką mleka lub wody.
Piec w 200 stopniach ok. 30 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz