Strony

23 wrz 2010

Leczo z kiełbasą



Tym razem danie z papryki z rodowodem węgierskim.

Teraz papryki pod dostatkiem więc czemu nie zaszaleć:)

Składniki: 1kg papryki
(różne kolory)

ok. 30dag kiełbasy cienkiej
2 duże cebule
2 łyżki koncentratu

pomidorowego sól, pieprz
czerwona papryka w proszku (ostra)

Kiełbasę pokroić w kostkę.
Usmażyć na smalcu.Dodać pokrojoną cebulę.
Chwilkę smażyć razem. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę. Całość podlać wodą (ok. 1/2 szk).
Przykryć i dusić ok.20 minut. Dodać przecier.
Dusić jeszcze ok. 10 minut.

Doprawić solą, pieprzem
i papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz