Strony

11 wrz 2014

Kurczak z ananasem i fasolką szparagową


Lekkie bardzo szybkie danie dla głodnych, którzy
nie mają ochoty zbyt długo przebywać w kuchni

Składniki dla 3-4 osób:
1 pierś z kurczaka (ok. 500g)
1 średniej wielkości marchewka
150 g kiełków fasoli
100 g zielonej fasolki szparagowej
200 g ananasa z puszki
1 łyżka sosu sojowego
sól, pieprz

Fasolkę ugotować na półtwardo.Odcedzić.
Mięso pokroić na kawałki. Doprawić.
Na patelni rozgrzać olej. 
Wrzucić kurczaka i usmażyć  go na złoty kolor.
 Zdjąć i odłożyć na bok. Na patelnię dolać
 troszkę oleju. Wrzucić pokrojoną w słupki marchewkę.
Smażyć kilka minut na półtwardo. Dodać
fasolkę szparagową i smażyć razem kilka minut.
Następnie dodać pokrojonego ananasa
i kiełki fasoli oraz mięso.Wlać sos sojowy oraz
2 łyżki soku ananasowego z puszki.
Smażyć ok. 3 minuty.  Podawać z ryżem.

5 komentarzy: