Lekkie bardzo szybkie danie dla głodnych, którzy
nie mają ochoty zbyt długo przebywać w kuchni
Składniki dla 3-4 osób:
1 pierś z kurczaka (ok. 500g)
1 średniej wielkości marchewka
150 g kiełków fasoli
100 g zielonej fasolki szparagowej
200 g ananasa z puszki
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu sojowego
sól, pieprz
Fasolkę ugotować na półtwardo.Odcedzić.
Mięso pokroić na kawałki. Doprawić.
Na patelni rozgrzać olej.
Wrzucić kurczaka i usmażyć go na złoty kolor.
Zdjąć i odłożyć na bok. Na patelnię dolać
troszkę oleju. Wrzucić pokrojoną w słupki marchewkę.
Smażyć kilka minut na półtwardo. Dodać
fasolkę szparagową i smażyć razem kilka minut.
Następnie dodać pokrojonego ananasa
i kiełki fasoli oraz mięso.Wlać sos sojowy oraz
2 łyżki soku ananasowego z puszki.
Smażyć ok. 3 minuty. Podawać z ryżem.
Super sposób na szybki obiad. Wygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńsmaczne danie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie obiadki:)
OdpowiedzUsuńlekcjewkuchni.blogspot.com
Dziś zrobiłam na obiad wyszło przepyszne *.*
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, że smakowało:)
Usuń