Strony

10 cze 2012

Cukinia faszerowana z grilla


Tym razem będzie danie grillowe
dla tych, którzy za karkówką czy kaszanką
z grilla nie przepadają ( tak jak ja:)
Cukinia z nadzieniem pyszna i lekka:)
Przepis znalazłam tu.

Składniki dla 4 osób:
2 młode cukinie
1/2 papryki
1 pomidor
szczypiorek
sól, pieprz
ser żółty do posypania
(można zastąpić mozzarellą)

Cukinie umyć i osuszyć.
Każdą przekroić wzdłuż na dwie połowy.
Następnie łyżeczką wyjąć miąższ.
W miseczce wymieszać pokrojony
w kostkę miąższ cukinii, obrane ze skóry
i bez miąższu pomidory, paprykę i szczypiorek.
Przygotowanym farszem napełnić cukinie.
Przyprawić solą i pieprzem.
Wierzch posypać startym serem. 
Piec na tackach lub tak jak ja 
zawinąć w folię około 20 minut.

1 komentarz:

  1. Pyszne. Córka, która nie jest mięsa była zachwycona.Pozdrawiam Magda.

    OdpowiedzUsuń