Strony

20 cze 2012

Schab zapiekany z cebulą i serem


Miałam zrobić zupełnie inne danie 
 ale niestety brakowało
 mi niektórych składników.
I wtedy właśnie zmuszona sytuacją
musiałam szybko wymyślić coś innego.
 I tak powstał ten przepis:)

Składniki dla ok. 4 osób:
1/2 kg schabu bez kości
2 średnie cebule
sól, pieprz
 ok. 10dag żółtego sera

Schab pokroić na plastry.
Lekko rozbić i doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego włożyć,
schab a na niego pokrojoną w krążki cebulę.
Naczynie zamknąć i zapiekać ok. 1 godziny.
Pięć minut przed końcem posypać startym serem.

3 komentarze:

  1. Super przepis, chociaż ja najczęściej robię z ananasem i żurawiną:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio u mnie było coś bardzo podobnego :)

    OdpowiedzUsuń