Strony

10 cze 2012

Cebulowe koszyczki z kaszanką


Dzisiaj coś dla fanów grilla
i grillowanej kaszanki.
Kaszanka troszkę inaczej podana 
bo w cebulowych koszyczkach
ale goście twierdzili, że bardzo 
smaczna  (ja nie jadam kaszanki:)

Składniki:
6 kawałków kaszanki
3 duże cebule

Cebulę obrać i  ściąć z każdej strony
(od korzenia mniej a od góry trochę więcej).
Zalać gorącą wodą i gotować ok. 5 minut.
Odlać wodę i zalać zimną. Ostudzić.
Następnie z cebuli wyciskać każdą warstwę
(od mniej naciętej strony)
Kaszanki wyjąć i w miseczce
rozgnieść widelcem.
Napełnić każdy cebulowy koszyczek.
Wierzch skropić oliwą.
Grillować ok. 3 minuty i następnie
po ok. 1 minucie boki.

1 komentarz:

  1. Lubię kaszankę, lubię cebulkę, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam. Dzięki za fajny przepis, dorzucam do ulubionych!

    OdpowiedzUsuń