Kotlety ale zdecydowanie bezmięsne.
Zrobione z ziemniaków.
Świetnie smakują podane z sosem
(pietruszkowym, pieczarkowym) lub
z dodatkiem surówki.
Składniki na ok. 10 sztuk:
60dag ziemniaków
1 cebula
1 jajko
sól, pieprz
25 g mąki pszennej
ok. 3 łyżki bułki tartej
Ziemniaki ugotować w mundurkach,
ostudzić i obrać. Następnie przecisnąć
przez praskę do ziemniaków.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i
zarumienić na patelni na oleju.
Do ziemniaków dodać jajko, mąkę, cebulę
oraz sól i pieprz. Masę dokładnie wymieszać.
Formować małe kotleciki, panierować w bułce tartej
i smażyć na patelni na oleju na złoty kolor.
Lubię te kotlety :)
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię,są pyszne:)a Twoje tak pięknie przypieczone,mniam...
OdpowiedzUsuńFajna propozycja, pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńwyglądają smakowicie, dodaję do listy "do zrobienia" :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie kotlety :)
OdpowiedzUsuń