Uwielbiam granolę na śniadanie z mlekiem
lub jogurtem. Po raz pierwszy robiłam
granolę o smaku truskawkowym i żałuję,
że nie jest sezon na truskawki bo smakował
by ze świeżymi jeszcze lepiej:)
Składniki:
3 szklanki płatków owsianych górskich
100g płatków migdałowych
100g orzechów włoskich
100g rodzynek
1 szklanka dżemu truskawkowego
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
Wszystkie składniki zmieszać w misce.
Wyłożyć na blaszkę z papierem do
pieczenia i piec w 200 stopniach
ok. 20 minut. Mieszać od czasu do czasu.
Ciekawy ten dodatek dzemu!
OdpowiedzUsuńNie wpadlabym na taki pomysl!
:)
genialny pomysł! szczególnie ze u mnie sami truskawkożercy!
OdpowiedzUsuńtaka domowa granola to coś wspaniałego, a zwłaszcza z nuta truskawkową!
OdpowiedzUsuńJa wprost uwielbiam granolę, a ten dodatek dżemu jest niezwykle kuszący ;)
OdpowiedzUsuń