Strony

25 lut 2015

Granola truskawkowa


Uwielbiam granolę na śniadanie z mlekiem
lub jogurtem. Po raz pierwszy robiłam
granolę o smaku truskawkowym i żałuję,
że nie jest sezon na truskawki bo smakował
by ze świeżymi jeszcze lepiej:)

Składniki:
3 szklanki płatków owsianych górskich
100g płatków migdałowych
100g orzechów włoskich
100g rodzynek
1 szklanka dżemu truskawkowego
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju

Wszystkie składniki zmieszać w misce.
Wyłożyć na blaszkę z papierem do 
pieczenia i piec w 200 stopniach 
ok. 20 minut. Mieszać od czasu do czasu. 

4 komentarze:

  1. Ciekawy ten dodatek dzemu!
    Nie wpadlabym na taki pomysl!
    :)

    OdpowiedzUsuń
  2. genialny pomysł! szczególnie ze u mnie sami truskawkożercy!

    OdpowiedzUsuń
  3. taka domowa granola to coś wspaniałego, a zwłaszcza z nuta truskawkową!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja wprost uwielbiam granolę, a ten dodatek dżemu jest niezwykle kuszący ;)

    OdpowiedzUsuń