Szybka wersja carbonary tym razem
dla wegetarian. Jej przygotowanie nie powinno
zająć Wam więcej niż 20 minut.
Składniki:
300g spaghetti
200g pieczarek
250g liści szpinaku
3jajka
100 ml śmietany kremówki 30%
sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej 
starty parmezan do posypania 
2 ząbki czosnku 
Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
W czasie gdy gotuje się makaron na patelni
rozgrzać troszkę oleju. Wrzucić pokrojone
w plasterki pieczarki i smażyć ok. 4 minuty
aż będą miękkie. Dodać posiekany czosnek.
Dodać liście szpinaku i  smażyć razem ok. 3 minuty. 
Jajka wymieszać ze śmietaną, solą , pieprzem i gałką. 
Na patelnię wrzucić odcedzony makaron
 i wymieszać ze szpinakiem i pieczarkami.
Dodać jajka ze śmietaną. Całość mieszać
aż masa się zetnie. Posypać startym parmezanem. 

 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz