Strony

8 wrz 2011

Ciastka francuskie z jabłkami


Ciastka powstały dla tak zwanych niezapowiedzianych gości:)
Zjedli więc chyba były niezłe:)))

Składniki na 8 sztuk:
1 ciasto francuskie (275g)
2-3 jabłka

1 żółtko+1łyżka mleka
do posmarowania wierzchu

cukier puder do posypania

Ciasto pokroić na prostokąty.
Jabłka przekroić na pół
(ja nie obierałam ze skórki)
a potem każdą połówkę pokroić
w cienkie plasterki.
Na prostokątach układać jabłka.
Posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Gdy ostygną posypać pudrem.

5 komentarzy:

  1. najprościej i najpyszniej.. prawda

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste i szybkie zawsze są najlepsze :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam, genialnie proste i genialnie smaczne. Mąż był zachwycony, a ja przekonałam się do ciasta francuzkiego. Polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo się cieszę:) Ja do ciasta francuskiego przekonałam się już dość dawno:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie dziwię się, że zjedli bo wyglądają barrrrdzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń