Ciastka powstały dla tak zwanych niezapowiedzianych gości:)
Zjedli więc chyba były niezłe:)))
Składniki na 8 sztuk:
1 ciasto francuskie (275g)
2-3 jabłka
1 żółtko+1łyżka mleka
do posmarowania wierzchu
cukier puder do posypania
Ciasto pokroić na prostokąty.
Jabłka przekroić na pół
(ja nie obierałam ze skórki)
a potem każdą połówkę pokroić
w cienkie plasterki.
Na prostokątach układać jabłka.
Posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Gdy ostygną posypać pudrem.
Zjedli więc chyba były niezłe:)))
Składniki na 8 sztuk:
1 ciasto francuskie (275g)
2-3 jabłka
1 żółtko+1łyżka mleka
do posmarowania wierzchu
cukier puder do posypania
Ciasto pokroić na prostokąty.
Jabłka przekroić na pół
(ja nie obierałam ze skórki)
a potem każdą połówkę pokroić
w cienkie plasterki.
Na prostokątach układać jabłka.
Posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Gdy ostygną posypać pudrem.
najprościej i najpyszniej.. prawda
OdpowiedzUsuńProste i szybkie zawsze są najlepsze :-)
OdpowiedzUsuńZrobiłam, genialnie proste i genialnie smaczne. Mąż był zachwycony, a ja przekonałam się do ciasta francuzkiego. Polecam:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:) Ja do ciasta francuskiego przekonałam się już dość dawno:)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się, że zjedli bo wyglądają barrrrdzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuń