Kotleciki dla tych,
którzy nie jadają mięsa.
Z cukinią i tuńczykiem.
Ja chociaż jestem mięsożerna
mogłabym takie
"pochłaniać" ciągle:))
Składniki
na 6 sztuk:
1 puszka tuńczyka (185g)
1 średnia cebula
1 szklanka tartej na grubych
oczkach cukinii
1-2 jajka
1 łyżka masła
ok. 1 szklanka bułki tartej
sól, pieprz
natka pietruszki
Cebulę drobno posiekać i
zeszklić na maśle.
Do miski dodać odsączonego
tuńczyka, cebulę, cukinię, jajka,
posiekaną natkę pietruszki,
połowę tartej bułki
oraz sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić i odstawić
na ok. 5 minut.
Z masy formować płaskie
placuszki, obtaczać w pozostałej
bułce tartej i smażyć na
oleju na złoty kolor.
1 puszka tuńczyka (185g)
1 średnia cebula
1 szklanka tartej na grubych
oczkach cukinii
1-2 jajka
1 łyżka masła
ok. 1 szklanka bułki tartej
sól, pieprz
natka pietruszki
Cebulę drobno posiekać i
zeszklić na maśle.
Do miski dodać odsączonego
tuńczyka, cebulę, cukinię, jajka,
posiekaną natkę pietruszki,
połowę tartej bułki
oraz sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić i odstawić
na ok. 5 minut.
Z masy formować płaskie
placuszki, obtaczać w pozostałej
bułce tartej i smażyć na
oleju na złoty kolor.
cukinia i tuńczyk - dwie rzeczy które uwielbiam. Razem musialy być pyszne :)
OdpowiedzUsuńbrzmi pysznie, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńzabieram Ci ten przepis!!!cukinia mniam mniam:)
OdpowiedzUsuń