Strony

2 wrz 2011

Kotleciki cukiniowo-tuńczykowe


Kotleciki dla tych,

którzy nie jadają mięsa.

Z cukinią i tuńczykiem.
Ja chociaż jestem
mięsożerna
mogłabym
takie
"pochłaniać" ciągle:))


Składniki na 6 sztuk:
1 puszka tuńczyka (185g)
1 średnia cebula
1 szklanka tartej na grubych
oczkach cukinii
1-2 jajka
1 łyżka masła
ok. 1 szklanka bułki tartej
sól, pieprz
natka pietruszki

Cebulę drobno posiekać i
zeszklić na maśle.
Do miski dodać odsączonego
tuńczyka, cebulę, cukinię, jajka,
posiekaną natkę pietruszki,
połowę tartej bułki
oraz sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić i odstawić
na ok. 5 minut.
Z masy formować płaskie
placuszki, obtaczać w pozostałej
bułce tartej i smażyć na
oleju na złoty kolor.

3 komentarze:

  1. cukinia i tuńczyk - dwie rzeczy które uwielbiam. Razem musialy być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. brzmi pysznie, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zabieram Ci ten przepis!!!cukinia mniam mniam:)

    OdpowiedzUsuń