Kolejna propozycja
na przekąskę
z ciasta francuskiego.
Tym razem postawiłamna parówki:))
Składniki na ok. 11 sztuk:
1 opakowanie ciasta francuskiego
(u mnie świeże-275g)
3-4 parówki
ok. 15dag żółtego sera
1 jajko
Parówki ugotować i ostudzić.
Ciasto francuskie rozwinąć.
Posmarować białkiem.
Posypać startym na tarce serem.
Po obydwóch bokach położyć
parówki, ciasto zwinąć do wewnątrz
(tak jak na fot.1)
W miejscu złączenia posmarować
dodatkowo białkiem i mocno przycisnąć.
(u mnie świeże-275g)
3-4 parówki
ok. 15dag żółtego sera
1 jajko
Parówki ugotować i ostudzić.
Ciasto francuskie rozwinąć.
Posmarować białkiem.
Posypać startym na tarce serem.
Po obydwóch bokach położyć
parówki, ciasto zwinąć do wewnątrz
(tak jak na fot.1)
W miejscu złączenia posmarować
dodatkowo białkiem i mocno przycisnąć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz