A może ktoś ma ochotę
na nieco innego faworka.
Faworka z drobiu:))
Coś dla tych, którzy
słodkiego nie lubią:)
Składniki dla 3-4 osób:
1 pierś z kurczaka (podwójna)
sól, pieprz
sok z cytryny
Składniki na panierkę:1 jajko
bułka tarta
1 łyżka keczupu
Mięso przeciąć wzdłuż na 4 kotlety.
Każdy pociąć na paski i przez środek
naciąć (jak na fot. niżej)
Doprawić do smaku i skropić sokiem z cytryny.
Przeciągnąć jak faworka.
Panierować w jajku
zmieszanym z keczupem
a następnie w bułce tartej.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Panierować w jajku
zmieszanym z keczupem
a następnie w bułce tartej.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Pomysłowe i apetyczne, choć słodkie faworki uwielbiam:)
OdpowiedzUsuń