Kotleciki, które polecam
szczególnie wielbicielom szpinaku:)
Jeśli ktoś nie przepada to też polecam
a może szpinak polubicie:))
Składniki na 4 osoby:
4 filety z piersi kurczaka
Składniki na farsz:
60g szpinaku mrożonego
(po rozmrożeniu i odsączeniu)
60g białego sera
1 ząbek czosnku (przeciśnięty)
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Składniki na panierkę:
1 jajko
mąka
bułka tarta
Mięso posolić i w każdym filecie
z boku naciąć kieszonkę.
Składniki farszu wymieszać.
Szpinak najpierw rozmrozić
i odcisnąć na sitku.
Nałożyć do każdej kieszonki farsz
i spiąć wykałaczkami.
Następnie panierować najpierw
w jajku, mące i bułce tartej.
Usmażyć na patelni (można tylko
podsmażyć i dopiec w piekarniku).
Wprost uwielbiam...a jak jest jeszcze do tego ricotta to juz poezja.
OdpowiedzUsuńPrzępyszne zdjęcia!
Jak najbardziej zwykły ser można zastąpić ricottą:) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń