Sałatka, którą mój mąż nazwał
"pekińską kurą" była jedną z pierwszych
jaką zaczęłam samodzielnie robić.
Byłam wtedy jeszcze nastolatką.
Od tamtego czasu już troszkę minęło
ale sałatkę nadal bardzo lubię:)))
Składniki:
1 kapusta pekińska
1 pierś z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
majonez
1-2 łyżki cukru
Pierś z kurczaka ugotować z dodatkiem
warzyw lub jarzynki do zup.
Wyjąć, ostudzić i pokroić w kostkę.
Kapustę pekińska pokroić w paski.
Kukurydzę odsączyć,
ananasa pokroić w cząstki.
Dodać majonez i cukier.
Dokładnie wymieszać.
Ciekawa nazwa:) Od dzisiaj też będę tak nazywać tę sałatkę, która u mnie była po prostu hawajską.
OdpowiedzUsuńRobię podobną, ale bez pekińskiej, a kurczaka smażę w curry. Twoją wersję też spróbuję:)
OdpowiedzUsuń