Dawno nie było na
blogu przepisu na rybę.
Pora to nadrobić:)
Tym razem ryba zapiekana
z papryką i cebulą w
pomidorowym sosie.
Składniki:
ok. 1/2 kg filetów z ryby
1 duża czerwona papryka
2 średnie cebule
1 duża czerwona papryka
2 średnie cebule
sól, pieprz
czerwona papryka (łagodna lub ostra)
3 łyżki oliwy
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Rybę rozmrozić, pokroić na kawałki.
Następnie posypać solą.
Paprykę pokroić na
paseczki, cebulę w krążki.
Naczynie żaroodporne wysmarować 3 łyżkami
oliwy.
Na dno wrzucić połowę
Na dno wrzucić połowę
papryki wymieszanej z cebulą.
Posypać
solą, pieprzem i papryką.
Ułożyć rybę.
Wrzucić drugą część papryki i
cebuli.
Posypać solą, pieprzem i papryką.
Zapiekać w piekarniku nastawionym
na 190 stopni przez 20 minut.
Następnie
dodać koncentrat pomidorowy
(wymieszać z wytworzonym podczas pieczenia
sosem).
Piec jeszcze ok. 10 minut w tej samej temperaturze.
Bardzo dobry sposób na szybkie i smaczne danie.
OdpowiedzUsuńDo obejrzenia tutaj : http://www.wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=501962&post=501962
Na pewno mniej kaloryczne i bardziej dietetyczne od ryby smażonej.
promyczek71
http://www.wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=501962&post=502956
OdpowiedzUsuńto ten właściwy link :)
Wspaniały blog kulinarny;-) w końcu naucze się gotować;-) super
OdpowiedzUsuńDanie z ryby i etykieta "Dania wegetariańskie"??? Kiedy ludzie się wreszcie nauczą, że wegetarianie nie jedzą zwierząt, a ryba jest zwierzęciem. No chyba, że ta akurat rosła na drzewie ;-)
OdpowiedzUsuńProszę popraw ten błąd, szkoda, żeby w tak przyzwoicie prowadzonym blogu zdarzały się takie wpadki.
Dzięki za słuszną uwagę już poprawione:)
OdpowiedzUsuń