Za tydzień święta.
Jeśli wyjrzeć za okno to
wygląda na Boże Narodzenie
ale to Wielkanoc.
Dlatego moja propozycja to
jajka faszerowane z chrzanem.
Na przykład na wielkanocne śniadanie.
Składniki:
6 jajek
1 łyżka chrzanu
2 łyżki jogurtu naturalnego typu Grecki
szczypiorek
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo.
Gdy ostygną obrać i przeciąć na dwie części.
Wyjąć żółtka i utrzeć z chrzanem i jogurtem.
Dodać posiekany szczypiorek.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadziać białka farszem.
Udekorować szczypiorkiem lub rzeżuchą
wg. własnego gustu:)
mniam, ale tęsknie za jajem kurzym!!!
OdpowiedzUsuńIdealne połączenia:)
OdpowiedzUsuńTo fakt, nawet Nas dziś w UK zasypało. Za oknem bialutko...:)
Ale pychotki!
OdpowiedzUsuńsuper na Wielkanoc będą:)
OdpowiedzUsuńU mnie faszerowane jaja na Wielkanoc są obowiązkowe :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam nadzienie z chrzanem!