Strony

23 mar 2013

Jajka faszerowane z chrzanem


Za tydzień święta.
Jeśli wyjrzeć za okno to
wygląda na Boże Narodzenie
ale to Wielkanoc.
Dlatego moja propozycja to
jajka faszerowane z chrzanem.
Na przykład na wielkanocne śniadanie.

Składniki:
6 jajek
1 łyżka chrzanu
2 łyżki jogurtu naturalnego typu Grecki
szczypiorek
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo.
Gdy ostygną obrać i przeciąć na dwie części.
Wyjąć żółtka i utrzeć z chrzanem i jogurtem.
Dodać posiekany szczypiorek.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadziać białka farszem.
Udekorować szczypiorkiem lub rzeżuchą
wg. własnego gustu:)


5 komentarzy:

  1. mniam, ale tęsknie za jajem kurzym!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne połączenia:)
    To fakt, nawet Nas dziś w UK zasypało. Za oknem bialutko...:)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie faszerowane jaja na Wielkanoc są obowiązkowe :)
    uwielbiam nadzienie z chrzanem!

    OdpowiedzUsuń