Kiedy zapukają do Was niespodziewani goście te ciasteczka
zrobicie w przysłowiowe 5 minut. Warunkiem jest posiadanie
w domu ciasta francuskiego i rabarbaru:))
zrobicie w przysłowiowe 5 minut. Warunkiem jest posiadanie
w domu ciasta francuskiego i rabarbaru:))
Przepis podpatrzyłam na blogu"Moje wypieki"
Składniki na ok. 8-10 sztuk:
1 opakowanie ciasta francuskiego (mrożone
lub świeże -375g)
2-3 łodygi rabarbaru
cukier i cukier puder
Jeśli używamy ciasta francuskiego mrożonego
należy je najpierw odmrozić.Ciasto podzielić na kwadraty.
Ponacinać ostrym nożem i złożyć (niestety
zdjęć nie zrobiłam natomiast można sobie
dokładnie zobaczyć tutaj). Rabarbar pokroić na plastry,
obtoczyć w cukrze i ułożyć na ciastkach.
obtoczyć w cukrze i ułożyć na ciastkach.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec
w 220 stopniach ok.20 minut.Posypać cukrem pudrem.
kwaśśny rabarbar uwielbiam!
OdpowiedzUsuńciekawy przepis, lubie ciasto francuskie i rabarbar !
OdpowiedzUsuńJa już obserwuje a Ty?
Bardzo fajna przekąska, deser, a nawet śniadanie dla tych, co lubią na słodko:)
OdpowiedzUsuńwow ale to pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam :)
obserwuję, moze i Ty zaobserwujesz ?:)
Mniam! W sezonie rabarbarowym koniecznie muszę zrobić
OdpowiedzUsuńZapraszam do podglądania moich kulinarnych początków :)