Na koszyczkowy pomysł wpadłam
podczas pieczenia precelków
z ciasta francuskiego.
Powstało wówczas kilka koszyczków:)
Taka Wielkanocna ozdoba z tym, że
całkowicie jadalna:)))
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 żółtko+łyżka mleka
do posmarowania wierzchu
Z ciasta wyciąć cienkie paseczki.
Przeciąć je w połowie żeby były krótsze
a następnie zapleść w warkocz (fot.1)
Na koszyczki wyciąć koła za pomocą
szklanki a następnie każde koło w połowie
i powstaną dwa koszyczki.
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 żółtko+łyżka mleka
do posmarowania wierzchu
Z ciasta wyciąć cienkie paseczki.
Przeciąć je w połowie żeby były krótsze
a następnie zapleść w warkocz (fot.1)
Na koszyczki wyciąć koła za pomocą
szklanki a następnie każde koło w połowie
i powstaną dwa koszyczki.
Za pomocą białka przymocować
rączki do koszyków.
Całość posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
rączki do koszyków.
Całość posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Ciekawy pomysł, bardzo świąteczny akurat na czasie :D
OdpowiedzUsuńTwoje pomysły mnie zachwycają
OdpowiedzUsuń