Strony

25 mar 2012

Piersi kurczaka zawijane w szynkę


Dzisiaj kuchnia wydaje
piersi zawijane w szynkę
z sosem pieczarkowym:)

Składniki dla 4 osób:
4 filety z piersi kurczaka
4 plasterki szynki
sól, pieprz

Składniki na sos:
30dag pieczarek
1 cebula
sól, pieprz
1-2 łyżki śmietany

Mięso posypać sola i pieprzem.
Każdy owinąć w plasterek szynki.
Smażyć na patelni na oleju
do czasu aż nie będzie surowe.
Można też dopiec w piekarniku.
Zdjąć i na pozostały tłuszcz włożyć
pokrojone pieczarki i cebulę.
Smażyć przez chwilę a następnie
podlać odrobiną wody, przykryć i dusić
do czasu aż pieczarki zmiękną.
Doprawić do smaku i dodać śmietanę.
Mięso podawać na sosie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz