Strony

15 mar 2012

Precelki z ciasta francuskiego


Bardzo szybkie przekąski
w kształcie precelków,
które możemy podać np. do piwa:)

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 żółto+1 łyżka mleka do
posmarowania wierzchu
mak, sezam cebulka do posypania

Jeśli mamy cisto francuskie mrożone
najpierw należy je rozmrozić.
Następnie pociąć na 1-1,5 cm paski
i skręcić je w świderki.
Zwinąć jak na zdjęciu poniżej
mocno zlepiając końcówki (można je też
przykleić za pomocą pozostałego białka)


Posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem.
Posypać makiem lub sezamem itd.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.

2 komentarze:

  1. Łał! Cudne! A jak muszą wspaniale smakować. Poproszę o kilka do kawki ;-)

    OdpowiedzUsuń