Schab w ten sposób przygotowuje
już od pewnego czasu a danie powstało
tylko dlatego, że nie chciało mi się
rozbijać mięsa na bitki:))
Składniki dla 4 osób:
4 dość grube kotlety schabowe
4 spore cebule
sól, pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
Schab umyć, osuszyć papierowym
ręcznikiem i lekko rozbić za
pomocą swojej pięści:)
Posypać solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Smażyć kotlety aż ładnie zbrązowieją.
Dodać cebulę i chwilkę razem smażyć.
Całość zalać ok. 3/4 szklanki wody.
Dodać listek laurowy i ziele angielskie.
Przykryć i dusić aż mięso będzie miękkie.
Doprawić ewentualnie do smaku
i serwować układając cebulę na mięsie.
Śmiałam się z tego, jak powstał przepis:) Potrzeba jest matką wynalazków:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńDziś zrobiłam na obiad ten schab. Bardzo nam smakował, przeszedł smakiem cebulki mmmm :)
OdpowiedzUsuńokej to zaczynam robic
OdpowiedzUsuń