Strony

12 mar 2012

Schab duszony z cebulą



Schab w ten sposób przygotowuje
już od pewnego czasu a danie powstało
tylko dlatego, że nie chciało mi się
rozbijać mięsa na bitki:))

Składniki dla 4 osób:
4 dość grube kotlety schabowe
4 spore cebule
sól, pieprz
ziele angielskie
listek laurowy

Schab umyć, osuszyć papierowym
ręcznikiem i lekko rozbić za
pomocą swojej pięści:)
Posypać solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Smażyć kotlety aż ładnie zbrązowieją.
Dodać cebulę i chwilkę razem smażyć.
Całość zalać ok. 3/4 szklanki wody.
Dodać listek laurowy i ziele angielskie.
Przykryć i dusić aż mięso będzie miękkie.
Doprawić ewentualnie do smaku
i serwować układając cebulę na mięsie.

3 komentarze:

  1. Śmiałam się z tego, jak powstał przepis:) Potrzeba jest matką wynalazków:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ula (inna niż powyżej:)14 lipca 2013 14:20

    Dziś zrobiłam na obiad ten schab. Bardzo nam smakował, przeszedł smakiem cebulki mmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  3. okej to zaczynam robic

    OdpowiedzUsuń