Pamiętam jak robiła ją mnie i bratu.
Było to jeszcze w tych czasach kiedy czekolada
była prawdziwym rarytasem.
Było to jeszcze w tych czasach kiedy czekolada
była prawdziwym rarytasem.
Składniki:
1/2 szklanki mleka
1,5 szklanki cukru
250g masła lub margaryny
25 dag mleka w proszku (niebieskie)
3 łyżki kakao
można dodać bakalie (rodzynki, orzechy)
Mleko zagotować z cukrem, masłem i kakao.
Gotować tak ok. 5 minut mieszając.Odstawić do ostudzenia.
Do ostudzonej masy wsypać
mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Wlać do foremki np. małej keksówki i wstawić do lodówki.
1,5 szklanki cukru
250g masła lub margaryny
25 dag mleka w proszku (niebieskie)
3 łyżki kakao
można dodać bakalie (rodzynki, orzechy)
Mleko zagotować z cukrem, masłem i kakao.
Gotować tak ok. 5 minut mieszając.Odstawić do ostudzenia.
Do ostudzonej masy wsypać
mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Wlać do foremki np. małej keksówki i wstawić do lodówki.
Witam serdecznie, mam pytanie czy mozna dodac cos w zamian mleka w proszku?
OdpowiedzUsuń