Strony

20 maj 2010

Karkówka z pieczarkami



Co prawda nie przepadam za tłustymi mięsami
ale
mam kilka przepisów na karkówkę,
która bardzo mi smakuje. To właśnie jeden z nich.
Przepis pochodzi z Wielkiego żarcia
a zamieścił
go tam ted

Składniki:

1kg karkówki
1 kg pieczarek
ok. 4-6 cebul (u mnie mniej)

keczup pikantny (u mnie łagodny)
sól, pieprz
ostra papryka w proszku (u mnie bez)
ser żółty do posypania(na zdjęciu nie ma)

Mięso pokroić w grube plastry.
Doprawić solą, pieprzem i papryką. Kotlety posmarować z obydwu stron keczupem,
ułożyć w
naczyniu żaroodpornym.
Cebulę i pieczarki pokroić
w kostkę,
wyłożyć na mięso.
Piec w piekarniku ok. 2godziny.
Pod koniec posypać startym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz