Przepyszne danie, które robi się właściwie samo.
Ja uwielbiam ryż z tego przepisu.
Przepis pochodzi z WZ a wstawiła
go tam Irena Sikora.
Składniki: 3 udka z kurczaka
Przepis pochodzi z WZ a wstawiła
go tam Irena Sikora.
Składniki: 3 udka z kurczaka
3 torebki ryżu
2 średnie marchewki
1 pietruszka kawałek pora
kawałek selera
2 kostki rosołowe drobiowe(u mnie1)
1 pietruszka kawałek pora
kawałek selera
2 kostki rosołowe drobiowe(u mnie1)
ok. 4 szklanki wody
vegeta (u mnie przyprawa do kurczaka)
Udka podzielić na połówki,
posypać przyprawą i usmażyć na patelni na złoty kolor.
Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć
na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w pół krążki.
Surowy ryż wymieszać z warzywami.
Do naczynia żaroodpornego włożyć ryż z warzywami,
na ryż podsmażone udka.
Całość zalać wodą z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi.
Udka podzielić na połówki,
posypać przyprawą i usmażyć na patelni na złoty kolor.
Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć
na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w pół krążki.
Surowy ryż wymieszać z warzywami.
Do naczynia żaroodpornego włożyć ryż z warzywami,
na ryż podsmażone udka.
Całość zalać wodą z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi.
Piec pod przykryciem ok. 1 h w 180 stopniach.
Jak zwykle przed niedzielą buszowałam po Pani blogu w poszukiwaniu inspiracji na obiad. Tym razem padło na udka z ryżem. Muszę powiedzieć, że to danie ma same plusy:
OdpowiedzUsuń- świetnie smakuje, ryż z warzywami pycha!
- przygotowanie zabiera mało czasu,
- znika szybko :)
Pozdrawiam i dziękuję kolejny raz:)
Robiłam już 2razy,pyszne danie i bardzo szybko się robi Piękny zapach rozchodzi sie po domu w czasie pieczenia Polecam
OdpowiedzUsuń