Strony

29 maj 2010

Surówka z kapusty



Surówka doskonale nadaje 
się do obiadu oraz mięsa z grilla.

Składniki:

1/2 główki kapusty (teraz polecam młodą)
1 duża marchewka
 1 mała cebula (teraz dymka ze szczypiorkiem)
1 czerwone jabłko  
sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu

1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz

Kapustę poszatkować, marchewkę i jabłko
 (nie obierać) zetrzeć  na tarce o grubych oczkach.
Cebulę drobno pokroić. Składniki na sos wymieszać.
Polać warzywa, wymieszać.

3 komentarze:

  1. Robię taką surówkę również w mojej kuchni. Jest naprawdę pyszna, szczególnie teraz, gdy są dostępne świeżutkie warzywa. Polecam.

    OdpowiedzUsuń
  2. To prawda. Z młodymi warzywami jest najsmaczniejsza:)

    OdpowiedzUsuń
  3. surówka przepyszna

    OdpowiedzUsuń