Surówka doskonale nadaje
się do obiadu oraz mięsa z grilla.
Składniki:
1/2 główki kapusty (teraz polecam młodą)
1 duża marchewka
1 mała cebula (teraz dymka ze szczypiorkiem)
1 czerwone jabłko
sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Kapustę poszatkować, marchewkę i jabłko
(nie obierać) zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę drobno pokroić. Składniki na sos wymieszać.
Polać warzywa, wymieszać.
Robię taką surówkę również w mojej kuchni. Jest naprawdę pyszna, szczególnie teraz, gdy są dostępne świeżutkie warzywa. Polecam.
OdpowiedzUsuńTo prawda. Z młodymi warzywami jest najsmaczniejsza:)
OdpowiedzUsuńsurówka przepyszna
OdpowiedzUsuń