To już mój drugi koszyczek
z owocami tym razem
zrobiony z melona:)
Bardzo dekoracyjna ozdoba
stołu i na dodatek jadalna:)
Składniki:
1 zielony melon
ciemnie winogrona
brzoskwinia
listki mięty do dekoracji
Z melona wyciąć koszyczek.
Łyżką paryską ze środka
wybrać miąższ.
Umieścić go znowu w środku
koszyczka razem z winogronami
i wyciętymi tą samą łyżką
kulkami z brzoskwiń.
Udekorować listkami mięty.
*łyżka paryska to przyrząd do carvingu
(czyli sztuki rzezbienia z warzyw i owoców)
dzięki któremu możemy z owoców lub warzyw
zrobić apetyczne kulki.
pięknie to wygląda, chyba muszę się nauczyć takich dekoracji to w maju na komunię córek będzie jak znalazł:))
OdpowiedzUsuńzabawa w wycinanie udała się idealnie :-)
OdpowiedzUsuńpiękna:) wyczarowałaś cudeńko:D
OdpowiedzUsuńśliczny koszyczek Ci wyszedł:)
OdpowiedzUsuń