Strony

20 sie 2013

Omlet z brzoskwiniami i malinami


Dzisiaj danie na śniadanie:)Taki omlecik to wspaniały początek dnia.
Chociaż może bardziej dla tych, którzy nie spieszą się do pracy:))

Składniki na 4-5 sztuk:
4 jajka
1 szklanka mleka
2 łyżki cukru (ja użyłam waniliowego
domowej roboty)
150g mąki pszennej
2 duże brzoskwinie 
15 dag malin
listki mięty i cukier puder

Jajka zmiksować z cukrem i mlekiem.
Na końcu wsypać mąkę.Odstawić na 10 minut.
Brzoskwinie obrać i usunąć pestki.Pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju.Wlać trochę ciasta
 (ja lałam na jednego omleta około 80 ml ciasta).
Na cieście ułożyć kawałki brzoskwiń,gdy ciasto zacznie się
  ścinać odwrócić i dosmażyć chwilkę na złoty kolor
drugą stronę. Podawać z malinami
i listkami mięty posypane pudrem.

*przepis pochodzi z dodatku kulinarnego do gazety tina 06/2013

2 komentarze:

  1. ja na szczęście na razie nie spieszę się do pracy i chętnie wypróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń