Strony

22 sie 2013

Żeberka z warzywami


Dzisiaj gratka dla mięsożerców:)Ale nie tylko.
Żeberka z warzywami czyli dwa w jednym:)

Składniki: 
1kg żeberek wieprzowych
1 czerwona papryka
1 młoda cukinia
1 młody bakłażan
1 cebula
2 pomidory
1 główka czosnku
sól, pieprz
zioła prowansalskie

Mięso pokroić na porcje.Natrzeć solą, pieprzem i ziołami.
Cukinię, bakłażana i cebulę pokroić w półplasterki. Paprykę w kostkę.
Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę.Podzielić na cząstki.
 Na patelni rozgrzać troszkę oleju.Obsmażyć mięso na złoty kolor.
Zdjąć i włożyć warzywa.Smażyć aż troszkę zmiękną.
Doprawić do smaku.Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć
warzywa, na mich ułożyć żeberka.Pomiędzy ułożyć obrane ząbki czosnku.
Całość jeszcze raz posypać ziołami.Piec w 180 stopniach ok. 30-40 minut.

2 komentarze:

  1. Nie jestem wielka fanka zeberek, ale musze przyznac, ze w tej wersji prezentuja sie smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj będę próbować!!!! Wyglądają super!!!!

    OdpowiedzUsuń