Dzisiaj zapraszam do częstowania
się muffinkami z brzoskwinią.
Niestety tylko wirtualnie:))
Składniki na 12 sztuk:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/3 łyżeczki soli
2 jajka
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/4 szklanki oleju
2-3 brzoskwinie
W pierwszej misce zmieszać
wszystkie składniki suche:
mąkę, cukier, proszek, sodę i sól.
W drugiej ubić jajka, jogurt i olej.
Wlać mokre składniki do suchych
i szybko wymieszać tylko do nawilżenia.
I teraz owoce można albo pokroić do środka
albo ułożyć na wierzchu (ja wybrałam drugą opcję).
Piec w 190 stopniach ok. 20 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu posypać pudrem.
poezja....
OdpowiedzUsuńwitam
OdpowiedzUsuńpod 2 szkalnki mąki wpisałaś 3/4 szklanki mąki... to ma być cukier ... prawda???
pozdrawiam