Strony

11 sie 2011

Kotleciki drobiowe z fetą


Takie oto proste
kotleciki drobiowe

w których nie było by nic

szczególnego gdyby nie mała niespodzianka w środku:))

Składniki na ok. 5 sztuk:

1 podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
1 jajko
2 -3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

zioła prowansalskie
1 ząbek czosnku

ser feta (ok. 1/2 opakowania)
Mięso zmielić razem z cebulą.
Dodać jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez
praskę czosnek
oraz przyprawy.
Masę dokładnie wymieszać
i zostawić na ok. 10 minut.
W tym czasie fetę pokroić w sporą
kostkę
(no chyba że kupiliśmy już pokrojoną:) Z masy formować placuszki
(ja brałam ok. 2 łyżki),
nakładać w środek fetę
i zlepiać tworząc
zgrabny kotlecik.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.

1 komentarz: