Takie oto proste
kotleciki drobiowe
w których nie było by nic
szczególnego gdyby nie mała niespodzianka w środku:))
Składniki na ok. 5 sztuk:
1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula
1 jajko
2 -3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
zioła prowansalskie
1 ząbek czosnku
ser feta (ok. 1/2 opakowania)
Mięso zmielić razem z cebulą.
Dodać jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez
praskę czosnek oraz przyprawy.
Masę dokładnie wymieszać i zostawić na ok. 10 minut.
W tym czasie fetę pokroić w sporą
kostkę (no chyba że kupiliśmy już pokrojoną:) Z masy formować placuszki
(ja brałam ok. 2 łyżki), nakładać w środek fetę
i zlepiać tworząc zgrabny kotlecik.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
musi smakować obłędnie!
OdpowiedzUsuń