To danie to taka moja
mała improwizacja:))
Wyszła bardzo kolorowo
i bardzo smakowicie.
Składniki na 2-3 osoby:
1 pierś z kurczaka
1 czerwona papryka (mała)
100g fasoli szparagowej
100g pieczarek 1/2 małego pora
ok. 200g ugotowanego ryżu
przyprawa do kurczaka, sól, pieprz
natka pietruszki lub koperek
Mięso pokroić w paski.
Posypać przyprawą do kurczaka.
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki pokroić w półplasterki
a pora w plasterki . Paprykę w paski.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Wrzucić mięso i usmażyć na złoty kolor.
Zdjąć z patelni.
Wrzucić na nią pieczarki, paprykę i pora.
Chwilkę razem smażyć (ok.5-10 minut).
Na końcu dodać ugotowaną fasolkę i ryż.
Doprawić do smaku
i posypać posiekanym zielonym.
Na taką improwizaję to bym się chętnie skusiła ;-)
OdpowiedzUsuńwpraszam się na tak podanego kurczaka :)
OdpowiedzUsuń