Przepis na trójkąty powstał
z "potrzeby chwili".
Po prostu miałam ochotę na coś
smacznego co można
przygotować w 5 minut.
Składniki na ok. 12 sztuk
1 ciasto francuskie (275g)
1 puszka tuńczyka w oleju
1/2 małego pęczka szczypiorku
3 łyżki twarogu (ja miałam mielony) sól, pieprz
1 żółtko +1 łyżka mleka do posmarowania wierzchu
Jeśli mamy ciasto francuskie mrożone
to oczywiście trzeba je najpierw rozmrozić.
Tuńczyka odsączyć, dodać posiekany
szczypiorek, twaróg i przyprawy.
Ciasto pokroić na jednakowej wielkości kwadraty.
Na środku każdego położyć łyżeczkę farszu.
Złożyć w trójkąt, brzegi docisnąć widelcem.
Posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem.
zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz