To ciasto robi się dosłownie
w pięć minut plus pieczenie.
Powinno zasmakować wszystkim
wielbicielom kokosa:)
Przepis stąd.
Składniki na tortownicę 21cm:
115g wiórków kokosowych
190g mąki
200g cukru
300g mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao (płaska)
W misce zmieszać wiórki, mąkę,
proszek do pieczenia i cukier.
Wlać mleko.
Całość dokładnie wymieszać ( łyżką).
Do blaszki wlać 3/4 ciasta.
Do reszty dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na jasne ciasto (patrz. fotka)
Piec w nagrzanym do 180 stopni
piekarniku ok. 30 minut.
Po ostudzeniu można polać polewą
lub posypać cukrem pudrem.
piekarniku ok. 30 minut.
Po ostudzeniu można polać polewą
lub posypać cukrem pudrem.
Faktycznie proste w wykonaniu a kokos uwielbiam!!! pewnie niebawem upiekę :) pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMoje właśnie się upiekło :) dobry przepis na szybkie ciasto do popołudniowej herbaty. Mam tylko mały zarzut co do smaku, proszek trochę przebija, następnym razem dodam mniej.
OdpowiedzUsuńW przepisie nie ma mąki...!
OdpowiedzUsuńAleż jest:)
Usuń