Strony

9 sie 2011

Ciasto kokosowe


To ciasto robi się dosłownie

w pięć minut plus pieczenie.

Powinno zasmakować
wszystkim
wielbicielom kokosa:)

Przepis stąd.

Składniki na
tortownicę 21cm:
115g wiórków kokosowych 
  190g mąki
200g cukru

300g mleka

1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao (płaska)

W misce zmieszać wiórki, mąkę,
proszek
do pieczenia i cukier.
Wlać mleko.
Całość dokładnie wymieszać ( łyżką).

Do blaszki wlać 3/4 ciasta.

Do reszty dodać kakao i dokładnie wymieszać.

Wyłożyć na jasne ciasto (patrz. fotka)



Piec w nagrzanym do 180 stopni
piekarniku
ok. 30 minut.
Po ostudzeniu można polać polewą

lub posypać cukrem pudrem.

4 komentarze:

  1. Faktycznie proste w wykonaniu a kokos uwielbiam!!! pewnie niebawem upiekę :) pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje właśnie się upiekło :) dobry przepis na szybkie ciasto do popołudniowej herbaty. Mam tylko mały zarzut co do smaku, proszek trochę przebija, następnym razem dodam mniej.

    OdpowiedzUsuń
  3. W przepisie nie ma mąki...!

    OdpowiedzUsuń