Kilka dni temu znajoma poprosiła mnie o przepis na ten tort.
Piekłam go 3 lata temu na urodziny młodego. Zdjęcia odnalezione więc mogę wstawić i tutaj.
Może jeszcze komuś się przyda.
Wykończenie podpatrzone kiedyś na WŻ.
Składniki:
takie jak
na tort tradycyjny
Składniki
na dekorację:
1 gotowa polewa czekoladowa
troszkę bitej śmietany
Po wykonaniu tortu czyli naponczowaniu,
przełożeniu bitą śmietaną i posmarowaniu
wierzchu i boków nałożyć trochę śmietany
do rękawa cukierniczego i wyciskać końcówką
o kształcie gwiazdki obrys główki lwa,
następnie wypełnić środek.
Z czekolady zrobić oczka, pyszczek i uszka. Resztę czekolady rozsmarować pędzelkiem
wkoło głowy tworząc grzywę.
chyba niegroźny ten lew? raczej całkiem sympatyczny :)
OdpowiedzUsuńuroczo słodki.
OdpowiedzUsuńFajny pomysl,na lwa...tort musi byc pyszny,lubie polaczenie biszkoptu z bita smietana.
OdpowiedzUsuńIntrygujący:) Wiele takich tandetnych dekoracji, a tu jakoś wysmaczone bardzo:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń