Strony

4 lut 2011

Tort lew



Kilka dni temu znajoma poprosiła mnie o przepis na ten tort.

Piekłam go 3 lata temu na urodziny młodego. Zdjęcia odnalezione więc mogę wstawić i tutaj.
Może jeszcze komuś się przyda.
Wykończenie podpatrzone kiedyś na WŻ.

Składniki:

takie jak
na tort tradycyjny

Składniki
na
dekorację:
1 gotowa polewa czekoladowa
troszkę bitej śmietany

Po wykonaniu tortu czyli
naponczowaniu,
przełożeniu bitą śmietaną
i posmarowaniu
wierzchu i boków
nałożyć trochę śmietany
do rękawa
cukierniczego i wyciskać końcówką
o kształcie gwiazdki
obrys główki lwa,
następnie
wypełnić środek.
Z czekolady zrobić oczka, pyszczek i uszka. Resztę czekolady rozsmarować pędzelkiem
wkoło głowy
tworząc grzywę.

4 komentarze:

  1. chyba niegroźny ten lew? raczej całkiem sympatyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysl,na lwa...tort musi byc pyszny,lubie polaczenie biszkoptu z bita smietana.

    OdpowiedzUsuń
  3. Intrygujący:) Wiele takich tandetnych dekoracji, a tu jakoś wysmaczone bardzo:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń